Contact us now
+1-888-846-1732

Category: Vakre jenter Åsgårdstrand

norske dialekter Stord

En dialekt kalles også et målføre, som på geografisk grunnlag enten er et bygdemål eller et mbaupng.infortikkel: norske dialekter. Norske dialekter viser til noen, men ikke alle, skandinaviske talemål som brukes i Stavanger og Ullensvang til store deler av den sørlige delen av Vestlandet. Stord. Dialekten i Stord er særprega av dei sunnhordlandske draga: Her har ein i bestemt form eintal berre éi ending: o. Denne endinga er altså brukt i både ord.

Måløy bondag: Norske dialekter Stord

Norske dialekter Stord Det er vanlig med en firedeling av de norske dialektene: østnorsk vestnorsk trøndersk   nordnorsk. Andre går lengre, slik som noen engelskmenn som går på kurs i «received pronunciation». Østnorsk, som inkluderer talemålene på Østlandet og i Trøndelagsamt på Nordmøre. Hva lenker hit Relaterte endringer Spesialsider Permanent lenke Sideinformasjon Wikidata-element Siter denne siden. Hvordan bjørnen ble stubbrumpet. Dialektene langs de politiske grensene går gradvis over i hverandre og hele det nordiske språkområdet med unntak av samiske språk, kvenskmeänkieli passer sammen stjernetegn bondag finsk er ett dialektkontinuum. Ordet blir uttalt ganske ulikt i de forskjellige delene av landet:.
NORSK SEX SIDE SEX KONTAKT ANNONSER Folkeeventyr og moderne eventyr. Karl Ove Knausgård: Min kamp. Dette har blant annet ført til at østnorsk har kløyvd infinitiv; man sier for eksempel å vera  og å skrive trøndersk: vårrå og skriv. Ikke logget inn Brukerdiskusjon Bidrag Opprett konto Logg inn. Det samme gjelder for standard østnorsk, det bokmålsnære talemålet i Oslo-området.
MATCH STEINKJER SWINGERS SEX 571
Norske dialekter Stord Beste dating side norwegian sex cam
SUKKER GRATIS KIRKENES 88

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *