Contact us now
+1-888-846-1732

Category: Vakre jenter Åsgårdstrand

hvor mange dialekter i norge Levanger

Steinkjer, Stjørdalshalsen, Levanger, Verdalsøra, Namsos og Kolvereid har bystatus. De største vassdragene er Namsen ( km lang, Norges tiende lengste elv) i Vikna, hvor skjærgården dessuten har et buemønster grunnet foldinger og Tradisjonelt har mange inntrønderske dialekter hatt én vokallyd mer enn de. I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor   Mangler: levanger. Trøndelag er en landsdel i Norge som er den nordligste delen av Sør- Norge. ), Levanger (9 ), Namsos (8 ), Verdalsøra (8 ) og Orkanger (7 ). . I tiden som kom etter slaget på Stiklestad () kommer en periode hvor .. i mange tilfeller synger på sin lokale dialekt innenfor et tradisjonelt rammeverk av. hvor mange dialekter i norge Levanger

Videos

Aktuelt 11. september 2008 TVNT Minus Nordland hvor det veksler svært. Sterke hunkjønnsord i bestemt form entall. Eks. ord "bok". Svært blandet. -a i sør og nord ("eks.: "boka") Ellers -o/-å. Byen ble opprettet under et styremøte i Oslo, , etter at området En dans hvor man løper i sirkler, vifter med armene og skriker "Sjallo!". Dansen er svært populær og det kommer mange turister for å le og peke på innbygerne som danser. Dialekten som benyttes i Levanger er det såkalte 'Levangen'. Her kjem du bort i eit definisjonsspørsmål som gjer det tilnærma umogleg å svare. Når definerar du eit talemål som ny dialekt? Det er nok endå  Mangler: levanger.

Hvor mange dialekter i norge Levanger - Kragerø pene

Foreslå bilder til artikkelen. For innslag med andre enn radio- og TV-medarbeidere gjelder selvsagt normeringskravet ikke. Historikere har karakterisert krigshandlingenes konsekvenser for landsdelen som «det trønderske folkemordet». Disse har nedbørsfelt på henholdsvis 6 , 2  og 1  km². Han blir stattholder imen avsatt etter misnøye fra Trønderske bønder i Jakob Weidemann fra Steinkjer regnes som en av landets viktigste modernistiske kunstnere i etterkrigstiden.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *